csincsiland csincsilla

Ahol a csillák vannak

MENÜ

Etetés:

A csincsilla imádja a hasát, igazi ínyenc. Megválogatja, hogy mit hajlandó megenni, és mit nem. Ezért a HALywood Csincsillaeledel összeállításakor amellett, hogy kielégítsük a csincsillák vitamin és ásványi anyag igényét, az is fontos szempont volt, hogy az ízlésüket eltaláljuk. Sikerrel jártunk, így nyugodt szívvel ajánljuk a végeredményt a csincsilla-gazdik figyelmébe! Kevesen tudják, pedig nagyon fontos információ, hogy a csincsillák, a degukhoz hasonlóan, ám nem olyan súlyos mértékben, de hajlamosak a cukorbetegségre! Épp enezért a HALywood Csincsillaeledel sem tartalmaz melaszt és más cukortartalmú összetevőt.

A csincsillának is fő tápláléka a friss, illatos széna, mely elengedhetetlen az emésztéséhez, és koptatja a fogát. A csincsilláknak nem ajánljuk a szemes takarmányt, az olajos magvakat is csak mértékkel. Erősen hajlamosak a hízásra! Szeretik a gyümölcsöket és a zöldségeket is, elsősorban azokat, amik édesek. Alma, körte, banán, sütőtök csincsillánk kedvence lehet. Azonban ezt is mértékkel etessük, mert hasmenést okozhatnak!

Kényeztetésül, jutalomfalatként soha ne adjunk mézes vagy joghurtos rudat! A méztől elromlanak a fogai, mely a rágcsálók esetében az állat halálához is vezethet! A joghurt pedig állati eredetű fehérjét tartalmaz, miközben a csincsilla kizárólag növényevő állat!

csincsi

Az alaptáp: Az alaptáp növényi szálakból és magvakból áll. A növények közül csalán, csipkebogyó, százszorszép, kamilla, hársfavirág, gyermekláncfű, lucerna, kevés menta, körömvirág, rózsaszirom - vigyázat: csak permet- és növény- védőszer- mentes lehet, soha nem szabad virágboltból beszerezni -, igen kevés zsálya, homoktövis, kevés cicafark és galagonya keveréke alkothatja a tápot. A magok legyenek minél keményebbek, hogy koptassák a csin fogait. A fűkeverékből minden álat kapjon egy jó marékkal esténként. Mivel minden egyes csinnek más az anyagcseréje, ezért a táp összetételét a súly függvényében minden egyes állat esetében egyedileg kell meghatározni! A széna is az alaptáp része, és fontos szerepe van a csin egészségének megőrzésében. Gyógyfűszár és az állatkereskedésekben kapható fűféle a legmegfelelőbb. A szénának teljesen száraznak, de frissnek kell lennie. Ne legyen dohos sem! A még nedves fű súlyos betegséget, felfúvódást okozhat. Minden állat számára bő két marék szénát számolj! A széna rágása a csin fogait is karban tartja.

nemrég műtött csincsi

Rágcsáláshoz:

A csincsilla fogai állandóan nőnek. Ahhoz, hogy koptatni tudja őket, mindig szüksége van valami rágcsálni valóra. Körte, alma, fűz vagy nyár, esetleg mogyóró ágak kiváló rágcsálni való. A rágcsálás nem csak elfoglaltságot jelent az állatnak, hanem megfelelő falatokból a szükséges ásványi anyagokhoz is hozzájut. A csonthéjas termésű gyümölcsfák: a cseresznye, a szilva, és a bodza valamit a tölgy ágai nem jók az állatoknak. A száraz kenyér szintén kerülendő.

Víz:

A csincsilla előtt mindig legyen friss ivóvíz! A legpraktikusabb egy önitató, amit a ketrecre szerelve könnyű tisztán tartani. Különös figyelmet fordítsunk az itatásra a nyári hónapokban, a nagy meleg miatt!


Hírek

 • eladó
  2010-04-28 14:13:52

  Sziasztok!

  ELADÓ 2 db csincsilla! Egy 5 éves Standard csini lány és egy 4 éves Standard

  fiú.Nagyon szelidek és kézhez szoktatottak. Jól összeszokott páros szeretném ha

  továbbra is együtt maradhatnának. Valószínűleg az anyuka éppen kis csinit vár. :) A

  csinik 10.000 Ft-ért vihetők el. A ketrecük is ELADÓ! Méretei kb 105X60X43 álló

  ketrec, emeletes, ezért 2 ajtaja is van illetve az alja egy hatalmas műanyag tálca,

  amik nagyban megkönnyítik a takarítást.A ketrechez természetesen hozzáadom minden

  felszerelésüket (etető tál; 2 itató( az egyik kisebb a másik nagyobb);fürdő tál;

  beépített csincsilla kerék) és persze a meglévő kajájukat és fürdető homokjukat. A

  ketrec ára: 10.000 Ft.
  A csinik és a ketrec egyben 20.000 Ft.

Szavazás

Szereted a csincsillákat?
imádom
mi az a csincsilla
kabátnak szebb
utálom
Asztali nézet