csincsiland csincsilla

Ahol a csillák vannak

MENÜ

Csincsillalak

A csincsilla nagytestű rágcsálónak számít, akinek ráadásul nagy mozgásigénye is van. Ezért a neki ajánlott minimális ketrec méret: 60cm széles, 40cm mély, és 80cm magas. Minél magasabb annál jobb!

ketrec

A ketrecet ne tegyük huzatos helyre, de ne feledjük azt sem, hogy kedvencünk növesztette a világon a legsűrűbb bundát (1 szőrtüszőből 80-100 szál szőre nőhet, míg ez más állatoknál 2-3 szál!), így hajlamos a hőgutára. 25 fok felett már igyekezzünk hűvösebb helyre telepíteni, vagy jégakkukkal hűteni!

odu

Szeretnek ugrálni, mászni, ezt a ketrec berendezésekor vegyük figyelembe. Helyezzünk be polcokat, hogy így több emeletessé tegyük a lakot. Legyen egy hely, ahol nyugodtan pihenhet. Erre a célra a legideálisabb a nyugágy, ami lehet a boltokban kapható, görények számára készült nyugágy, vagy akár saját kezűleg is készíthetünk nekik. Egy puha négyszögletű anyag négy sarkát kössük fel a ketrec tetejéhez, és már készen is van. Pihenésre megfelelő még a fából vagy agyagból készült házikó. Ezt játékra is jól használhatják

Tegyünk a ketrecébe faágakat, amiket úgy helyezzünk el, hogy ne zavarják kis kedvencünket a mozgásban. Az ágakat szereti rágcsálni, és szeret rajta üldögélni, mint egy kismadár. Szívesen játszik plüssállatokkal, labdával és más apróságokkal, amit meg tud fogni. Előszeretettel használja a futókereket is, ha sikerül olyan nagyméretűt vásárolnunk, amibe kényelmesen belefér.

Alomnak pormentes fenyő forgácsot ajánlunk. Terráriumban ne tartsunk csincsillát, mert nem tudjuk megfelelően berendezni számára, illetve a nyári melegben befülled, ami a csinek esetében végzetes következményekkel is járhat!

Ápolás:

A csincsilla nagyon tiszta állat. Elég, ha minden nap adunk neki egy tálba, vagy dunsztos üvegbe kvarcmentes csincsillahomokot, és ő önfeledt fürdőzésbe kezd! Ezzel tartja tisztán hatalmas bundáját! Karma nincs, így az ő esetében manikürre nincs szükség. Talpát azonban rendszeresen ellenőrizzük, mert könnyen megsérülhet, amikor épp felfedezőúton jár a lakásunkban!

fürdő

Az egészséges csincsilla foga sárga és összezárt szájában nem fedik egymást metszőfogai. Ha fogai túl hosszúak, fehérednek, vagy feketednek, azonnal vigyük állatorvoshoz! Állatkánk életét menthetjük meg ezzel!

Hírek

 • eladó
  2010-04-28 14:13:52

  Sziasztok!

  ELADÓ 2 db csincsilla! Egy 5 éves Standard csini lány és egy 4 éves Standard

  fiú.Nagyon szelidek és kézhez szoktatottak. Jól összeszokott páros szeretném ha

  továbbra is együtt maradhatnának. Valószínűleg az anyuka éppen kis csinit vár. :) A

  csinik 10.000 Ft-ért vihetők el. A ketrecük is ELADÓ! Méretei kb 105X60X43 álló

  ketrec, emeletes, ezért 2 ajtaja is van illetve az alja egy hatalmas műanyag tálca,

  amik nagyban megkönnyítik a takarítást.A ketrechez természetesen hozzáadom minden

  felszerelésüket (etető tál; 2 itató( az egyik kisebb a másik nagyobb);fürdő tál;

  beépített csincsilla kerék) és persze a meglévő kajájukat és fürdető homokjukat. A

  ketrec ára: 10.000 Ft.
  A csinik és a ketrec egyben 20.000 Ft.

Szavazás

Szereted a csincsillákat?
imádom
mi az a csincsilla
kabátnak szebb
utálom
Asztali nézet